Irányzatok

Ismerkedjen meg irányztatainkal

  • Reiki Nagymester 5-20
  • Kristály Reiki

Tradicionális Usui Reiki

A Reiki egy ősi tibeti módszer, egy összetett japán szó, jelentése:
Rei = egyetemes Ki = életerő energia, vagyis a reiki az egyetemes életerő energiát jelenti. Lényege, hogy az Univerzum gyógyító energiáit magunkon keresztül kezünkkel közvetítjük saját magunknak, vagy másik élőlénynek.
Dr. Mikao Usui japán professzor mintegy 150 évvel ezelőtt újra felfedezett gyógyító rendszert oktatjuk, mely az intelligens univerzális energia közvetítésén alapul. A Reiki sokak számára az energetikai gyógyászatba való belépést jelenti, ami érthető is, hiszen a Reiki igen egyszerűen megtanulható és alkalmazható hatékony módszer.

A Reiki elsajátítása és használata mindenki számára hasznos, mert hosszútávon testileg és lelkileg nagyobb harmóniát és kiegyensúlyozottságot biztosít, így segíti az egészség megőrzését. A Reiki segítségével önmagunkkal és környezetünkkel való kapcsolatunk harmonikusabbá, szeretetteljesebbé és megértőbbé válik. A Reiki komoly segítséget nyújthat a pszichoszomatikus eredetű zavaroknál is.

Reiki Nagymester 5-20

A Reiki Nagymester 5-20 szintek kibővítik az eredeti Reiki rendszert, és új szimbólumokat, gyakorlatokat és energetikai eszközöket adnak a személyes és lelki növekedéshez.
Noha nem része az eredeti Reiki rendszernek, a Reiki Nagymester hozzáállása erre épül, és mint ilyen, figyelemre méltó ismerete van.

Mindegyik szintnek vagy foknak (amelyet gyakran titkos foknak neveznek, mert néhány szimbólumot eltávolítottak az eredeti rendszerből) van egy szimbóluma és speciális fókuszterülete, amelyek egymásra épülnek.
A nagymester kifejezés természetesen szubjektív, és semmiféle speciális szintű ismeretet vagy elkülönítést nem jelent a reiki más szintjeitől.
Arra utalnak, hogy ezek kiegészítik a Reiki Mester szintet, ami a Reiki Nagymesteri fokozat előfeltétele.
Az igazi elsajátítás időt, gyakorlatot és odaadást igényel. Ezekkel a szintekkel végzett munka azonban gyakran izgalmas és kifizetődő út, amely sok tanulási felfedezést tár fel és segíthet a szellemi terjeszkedés fokozásában.

Kristály Reiki

A kristályokat évszázadok óta használják eszközként a gyógyításhoz és a tudatosság fokozására úgy, hogy minden követ speciálisan választották ki azok frekvenciája és tulajdonságai alapján. Habár a kristályok kombinálása a Reikivel viszonylag új keletű, a Reiki ezen ágának lehetőségei nem csak a jelenlegi Reiki gyakorlást változtatják meg, hanem a világunkat is.

A Kristály Reiki a föld frekvenciáit hasznosítja, felerősíti azt a Reiki energiáján keresztül. Ha ezt az erőteljes vibrációt összeolvasztjuk a Reiki energia tudatosságával, akkor a kezelések célzottak és még hatékonyabbak lehetnek.

A Föld meghatározott frekvencián vibrál, amit Schumann rezonancia néven ismerünk. Hagyományosan ez a rezonancia 7,8 Hz, bár ez területenként változhat. Az 1980-as évek óta azonban ez a frekvencia emelkedik. Ez azért érdekes, mert a tudomány kezdte megérteni, hogy a föld energiája milyen erőteljesen hat ránk és ahogy ez emelkedik, úgy lesz egyre nagyobb a disszonancia a saját frekvenciánk és a földi között és ez minden szinten megérződik. Ezek a frekvenciák hatással vannak az idegrendszerünkre, az agyunkra és a szív- és érrendszerünkre.

A Kristály Reiki alkalmas arra, hogy összekössön az emelkedő tudatossággal és segítsen ráhangolódni, hogy segíthess másoknak vagy magadnak. Ahogy összekapcsolódunk és a jelenlét állapotában használjuk a Reiki energiáját, hogy megnöveljük az általunk használt kristály energiáját, úgy ez az energia viszonzásul pozitívan hathat vissza a földre szimbiotikus kapcsolatot hozva létre.

Image
Image
© 2020 Reiki Base of Hungary, Minden jog fenntartva!